طرز تهیه کباب شیشلیک

شیشلیک از آن دست غذاهای محبوب و پرطرفداری است که به‌راحتی می‌توانید قاشق و چنگال را کنار بگذارید و لذت خوردن تکه‌های دنده آبدار را با دست تجربه کنید. در تهیه بهترین و خوشمزه‌ترین کباب شیشلیک که به‌عنوان کباب شاندیز نیز شناخته می‌شود، از راسته دنده‌ گوسفندی استفاده می‌کنند و از آنجا که طبخ خاصی دارد، در منوی هر رستورانی وجود ندارد. بهترین فرصت برای صرف این غذا، هنگام سفر به مشهد است. 

شیشلیک با استخوان

مواد لازم برای ۴ نفر:
  • یک کیلوگرم گوشت دنده گوسفندی با استخوان
  • دو قاشق غذاخوری ماست (اختیاری)
  • دو عدد پیاز متوسط
  • نمک، فلفل سیاه و زعفران دم‌کرده به میزان لازم

طرز تهیه شیشلیک با استخوان

۱. گوشت دنده را به تکه‌های کوچک‌ برش بزنید؛ به‌شکلی که هر تکه حداقل دو دنده داشته باشد.

۲. زعفران دم‌کرده و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا زعفران به خرد گوشت‌ برود.

۳. پیازها را خلالی خرد کرده و به گوشت‌ اضافه کنید.

۴. در این مرحله می‌توانید مقداری ماست به گوشت‌ بیفزایید.

۵. روی گوشت‌ها را بپوشانید و برای پنج تا ۶ ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کنند.

۶. پس از این مدت، گوشت‌ها را از یخچال درآورید و روی تخته کار قرار دهید. سپس گوشت بالای دنده را با بیفتک‌کوب به‌آرامی بکوبید.

۷. حالا باید تکه‌های گوشت را به سیخ بکشید؛ به این شکل که سیخ از وسط دو استخوان دنده رد شود.

۸. وقتی همه گوشت‌ها را در سیخ کردید، آن‌ها را روی حرارت ملایم آتش قرار دهید تا بپزد. اگر حرارت زیاد باشد، روی کباب می‌سوزد و داخل آن خام می‌ماند.

۹. در حین پخت دنده‌ها مقداری آب‌لیمو، کره و زعفران دم‌کرده را با هم مخلوط کنید و با قلمو روی کباب بمالید تا خوش‌عطروطعم شود. در اواخر پخت روی گوشت‌ها نمک بپاشید.

۱۰. کباب شیشلیک را همراه با گوجه کبابی، فلفل سبز کبابی، نان یا برنج سرو کنید.

نکته های تهیه شیشلیک

  • از مواد طعم‌دهنده مختلفی برای شیشلیک استفاده می‌شود که از آن جمله می‌توان به آب‌لیموی تازه، آب انار، دارچین و میخک اشاره کرد که به سلیقه افراد بستگی دارد. علاوه بر این می‌توانید از ترکیب یک پیمانه ماست، سه قاشق غذاخوری روغن زیتون یا کنجد، دو قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده، سه قاشق غذاخوری آب‌لیمو، پنج عدد پیاز خردشده، دو شاخه رزماری تازه، فلفل سیاه، پودر پاپریکا و پودر سیر استفاده کنید.
  • سس کباب برای تردشدن و طعم لذیذتر شیشلیک خیلی مهم است و هرچه غلیظ‌‌تر باشد؛ طعم کباب بهتر و لذیذتر می‌شود. پس مخلوط سس کباب را روی حرارت ملایم بگذارید تا غلیظ شود و بعد آن را روی تکه‌های گوشت بمالید.
  • گوشت را ترجیحا از یک شب قبل یا حداقل برای پنج ساعت مزه‌دار کنید تا گوشت دنده کاملا ترد شود.
  • اگر فرصت کافی نداشتید تا دنده‌ها را چند ساعت در یخچال قرار دهید، از کیوی استفاده کنید که روند پخت غذا را تسریع می‌کند و به این ترتیب می‌توانید با کیوی رنده‌شده در عرض یک ساعت، بافت گوشت را نرم کنید.
  • زمانی می‌توانید بهترین کباب شیشلیک را درست کنید که آن را با حرارت ملایم کبابی کنید و در این کار عجله به خرج ندهید.
  • نمک را حتما در مرحله آخر به تکه‌های گوشت‌ اضافه کنید؛ زیرا در غیر این صورت نمک باعث سفت‌شدن بافت گوشت می‌شود و اجازه نمی‌دهد که خوب مغزپخت شود.
  • زغال‌ها باید یکدست روشن شده باشند؛ در غیر این صورت زغال خام، طعم دود به کباب‌ها می‌دهد.